Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Bilgilendirme

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınav başvuru kılavuzu MEB resmi sayfası www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan sınavın başvuru süreci içerisinde adaylar elektronik ortamdan başvurularını yapabilecekler.  Öğrencilerin sınav giriş bilgileri (sınav yeri, salonu, sıra numarası vb.) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından imzalı ve mühürlü olarak öğrencilere verilecek.

Sınav başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, sınav başvurusuna başlamadan önce elektronik ortamda bulunan bilgilerinin güncelliğini kayıt oldukları okul müdürlüklerine kontrol ettirmeliler.

LGS 2024 Başvuru Tarihleri

2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan sınavın başvuru tarihleri 18-29 Mart 2024 olarak açıklandı. Bu tarihler arasında öğrenciler elektronik ortamda sınav başvurusunu yapabilecek.

LGS Başvurusu

İsteğe bağlı katılımın olacağı sınav başvurusu için öğrenciler elektronik ortam üzerinden başvurularını yapabilecek.

Sınav Oturumları ve Süreleri

Sınav toplamda çoktan seçmeli 90 soruluk iki oturumdan oluşacak ve iki oturum aynı gün yapılacak.

Birinci oturumda öğrenciler, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden sınav olacaklar. Toplamda 50 soru sorulacak olan sınavın süresi 75 dakika olacak.

İkinci oturumda öğrenciler, matematik ve fen derslerinden sınav olacaklar. Toplamda 40 soru sorulacak olan sınavın süresi 80 dakika olacak.

Sayısal ve sözel bölümlerde bulunan her bir test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.  İlgili teste ait olan doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak teste ait ham puan hesaplanacak

Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

Sınav Sonuçları Millî Eğitim Bakanlığı resmi sayfası www.meb.gov.tr adresinden 28 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek.